Oatoidud pärast kolme kuningat

Keetsin kolmekuningapäeva suupisteks põldube (maitsestasin näputäie puhta piparrohu ja näputäie itaalia ürdiseguga, kus oli samuti piparrohtu sees, ja natukese soolaga). Kuna ubade leotamine võtab aega, keetsin suurema laari, kui tarvis, pärast hea keeduubadest süüa teha.

Esimesel päeval pikendasin ubade + natukese marineeritud kurgiga poekartulisalatit, mis oli liiga kartuline. Mõjus hästi!

Teisel päeval hautasin pannil õliga kõigepealt tükeldatud kartulit ja porgandit, hakitud sibulat ja küüslauku; kui need hakkasid pehmeks saama, lisasin hunniku ubasid. Maitsestasin barbecue-kastme ja soolaga, hakkisin suures koguses maitserohelist (sibulat, tilli, peterselli) peale. Mina lisasin söömise ajaks ka oliiviõli ja kokku oli väga hea, A. ei taibanud õli lisada ja kurtis kuivust.

Kolmandal päeval: hautasin kastrulipõhjas õliga tükeldatud porgandit (2) ja sibulat (1 suurepoolne), lisasin 1 hakitud tšillikauna ja 3 hakitud küüslauguküünt. Natuke köömneid ja koriandrit ja garam masalat. Kui need olid mõnda aega haudunud ja sibulal hakkas juba karamelli tekkima, lisasin klaasi vett ja hunniku ube, lasin ka niiviisi haududa, kuni porgand hakkas pehmeks minema. Siis lisasin tomatimahla – arvata umbes pool liitrit – ja lasin uuesti keema. Lisasin 1 piparrohuvarre, tillukese sortsu barbecue-kastet ja natuke riisikujulisi nuudleid. Ootasin, et need pehmeneks. Keerasin pliidil kuuma maha. Maitsestasin soolaga ja hakkisin suure hunniku tilli (see ähvardas muidu ära närbuda) roheliseks juurde. Nämm nämm.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s