Tegin ise poke-salatit

Hakkas selline tunne, et ma ei taha midagi rohkem kui poke-salatit ja seega lõin käega, ei hakanud tortelliine keetma, vaid panin hoopis riisivee üles, sest ma mäletasin, et kuskil peaks üks riisipakk olema, mis ma mingi allahindlusega ostnud olen. Olin poest kaasa haaranud ka ühe tänase kuupäevaga ja seepärast allahinnatud külmsuitsuforelli või -lõhe, igatahes punase kala.

Uurimisel selgus, et olemasolev riis on punane riis, aga seda parem, salatiks ongi see etem.

Sedaaegu, kui vesi keema läks ja seejärel riis seal sees kees, valmistasin muid maitsvaid vidinaid ette:

hakkisin ingverit kausikesse, pigistasin sinna otsa 1 paksu sidruniviilu mahla ja lisasin 2 tl mett, jätsin marineerima;

koorisin porgandi ära, seejärel kiskusin sellesama koorimisnoaga porgandilaastusid, kuni veel vähegi andis, ühe teise väikese kausi sisse. Maitsestamisega eksperimenteerisin – kõigepealt panin sortsu suitsumaitseainet, avastasin, et liiga kange sai ja loputasin ära. Lõpuks leidsin, et kõige parem saab siis, kui panen mingit külmkappi seisma jäänud barbecue-kastet (vt rubriik “ketšup 1956. aastast);

viilutasin natuke porrulauku;

pesin ühe avokaado;

otsisin külmkapist pooliku hernepurgi välja;

tõin õuest maitserohelist (mis oli sel hetkel küll kergelt külmavõetud, aga mis siis) – tilli ja natuke leeskputke.

Kui riis valmis, panin sama pliidiraua peale kähku väikese pannikesega seesamiseemneid ja keerasin kuumuse alt ära, las röstib jääkkuumuses.

Siis võtsin kaussi: riisi; natuke seda ingveripudi; natuke porgandilaastusid; natuke porrulauku; natuke punast kala; veerandi avokaado tükid (ühe veerandi jätsin veel endale tagavaraks, teise poole A.le); natuke purgiherneid; peale rohelist ja seesamiseemneid. Natuke majoneesi kõige otsa.

Ja tuligi väga mõnus! Kogustest oskan vähe öelda, sest käisin pidevalt midagi köögist juurde toomas, millest mulle tundus, et nüüd on just seda kausis liiga väheks jäänud. Niiviisi jõudsin kõiki komponente juurde võtta.

Mõnikord ei tea kohe, miks ma üldse mingit muud süüa teen kui salatit.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s