Kanaülejääkidest riisiroog ja tatraroog

A. oli vahepeal ahjus kana küpsetanud (ja selle küpsetamisel tekkiva leeme kõrvale pannud ja see kallerdas ära), ühel hetkel sai kana + tatra või kana + nuudlite kombinatsioonist villand ja tegin midagi paella-laadset, mis kujunes totaalseks fusioon-köögiks. Panin viimase kuiva heerese tilgaga mingi 5 kuivatatud tomatit likku ja umbes sama palju hiina shiitake seeni ka. Kuni need ligunesid, ajasin panni soojaks, hakkisin sibulat-küüslauku-sellerit ja siis hautasin neid seal pannil kanakallerdise pealt kooritud kanarasvaga. Lisasin tilgakese leotus-heerest. Pudistasin juba pehmeks ligunenud seened pannile ja natuke kanapraeliha. Lisasin riisi (pikateralist, silma järgi umbes kolmandiku kilosest pakist) ja ajasin segi. Tükeldasin ka kuivatatud tomatid sinna, lisasin paar klaasitäit vett ja kanakallerdise. Kui see oli laiali sulanud, puistasin sinna sisse veidi safranit. Ja kuivatatud basiilikut. Jätsin kaane alla hauduma, kuni oli valmis. Pärast sõin värske peterselliga. Tuli päris hea, ainult veidi soolane, seega järgmistel päevadel segasin värskete kirsstomatitega (ja peterselliga).

Järgmiseks tatraroog: praadisin-hautasin kuivatatud tomatite õlis hakitud sibulat (1), küüslauku (1 küüs), suvikõrvitsat (1), sellerit (1 vars); lisasin kanapraeliha; natuke kuivatatud tšillit ja magusat paprikat; lisasin tatart; lisasin vett ja lõikasin sinna paar kuivatatud tomatit; pistsin leeme sisse loorberilehe ja jätsin kaane alla hauduma. Pärast maitsestasin itaalia maitseaineseguga (piparrohtu, salveid ja hästi natuke majoraani pani veel ekstra juurde). Kõige lõpuks lisasin pooliku purgi konservherneid (salatist jäänud), kõige vedelikuga. Väga maitsev tuli minu arust – ühel päeval sõin võiga, teisel niisama, mõlematpidi oli hea. A.-le meeldis ka.

Üks kommentaar “Kanaülejääkidest riisiroog ja tatraroog

  1. Üks tatraroog tuli veel: ma mõtlesin ükspäev teha makarone suitsuliha, maisi ja spinatiga, ostsin selle jaoks purgimaisi ja spinatit (suitsuliha oli minu mäletamise järgi üks kribal külmkapis ja vajas nagunii ärategemist), aga sel päeval oli A. latikakotlettide paki lahti teinud ja nii soojendasin minagi endale kalakotletti ja tegin tatart kõrvale.

    Tatart jäi üle ja nii tegi ma midagi algse makaronitoidu-idee ainetel: praadisin suitsulihakribalaid ja natuke ka vorstikribalaid, ühe närbumakippuva selleri tükikesi, natuke rohelise sibula valge osa tükikesi ja küüslauku, lisasin maitseks tšillit, paprikat, punet ja majoraani, siis lisasin tatra ja maisi (koos maisivedelikuga) ja kuumutasin koos läbi. Spinatilehed ja majoneesi lisasin taldrikus, majoneesi tempisin natukese hapupiimaga, sest spinatis on oblikhapet (hambad jäid pärast sööki ikka natuke krudisema, sõin kohupiimaleiba peale). Maitsev oli.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s