Vahepealsed suvalisemad toidud

Vahepeal tehtud: kui A. oli ahjus järjekordse kana küpsetanud ja me seda juba paar päeva söönud olime, tegin selle kanalihaga makaronikastet (ühes potis keetsin musti nälkja moodi seepiatindiga julkmakarone; pannil hautasin porgandit, apteegitilli seemneid, sibulat, küüslauku; kui olid pehmed, lisasin kanaliha, sinihallitusjuustu ja natuke hapukoort, lõpuks segasin kõik segamini).

Kartuliomletti (2 suurt kartulit, poolteist sibulat, 3 muna, natuke mar. tšillit) – natuke väheks jäi, aga vbla ma olin lihtsalt näljane. Kartulid läksid kõigepealt viiludena pannile praadima, piilusin vahepeal, kuidas neil läheb, kui olid alt pruunimaks tõmmanud, keerasin nii hästi-halvasti, kui oskasin, ümber, lisasin sibula ja tšilli; siis kloppisin munad lahti, segasin pannil olevat, valasin munad peale ja lasin kaane all madalal kuumusel taheneda.

Müslileiba – “Magustoitude” rmt järgi – võtsin müslit, kuivatatud õunu, rosinaid, kanepiseemneid, päevalilleseemneid, seesamiseemneid (kokku umbes 1 3/4 klaasi), umbes pool klaasi pruuni suhkrut – panin selle kõik piima ja kefiiripäraga likku, pärast lisasin umbes klaasi jahu, vürtse (nelki, ingverit, kaneeli, muskaatpähklit, 1 tera vürtsi) ja küpsetuspulbrit juurde. Ahju panin 180 pügalaga, pärast keerasin vähemaks. Tuligi nagu mingi puuviljaleib, võiga hea süüa.

Peaaegu pitsat – sest jahu oli liiga vähe ja olemasolevat sai pikendatud tärklise, kanepijahu ja kamaga. Pärmitainas. Pitsa peale läks jõuluks kingitud gorgonzola-tomatikastet, natuke hästi vürtsist ketšupit, et oleks niihästi vähem rammus kui ka krehvtisem, üks allah. mozzarella, natuke eriti vanaks läinud läti haisujuustu (Smiltene juust), natuke allah. brõnzat, kaks õhukeselt viilutatud sibulat ja viimased vorstiotsad, samuti hästi õhukeselt.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s